Romance Cafe forums

All forums

problem odabira OS,kako ga izbjeci  

views: 3028, replies: 18 LOCKED
total: 18, displayed: 10, page: first page  1  2 next page last page of 2
#1: (2004-12-01 22:40)
Molim vas pomagajte, instaliran mi je win XP, i jednom kolegi sam podigao sistem tako sto sam njegov HDD prikacio na moj racunar, i avajjjjjj
Sad mi na pocetku svakog podizanja mog sistema nudi da odaberem OS iako drugi ne postoji, probao sam sa controla panel pa advance pa start and recovery, ali tu kad kliknem na uredi ili options nista ne reaguje
ima li neko ideju kako se rijesiti ovog smor problema
Hvala
dandy (male, 25)
Ne trazim nista, samo se zezam....
#2: (2004-12-23 18:11)
Batice... Samo jedna rec

LINUX
Lizzard (male, 24)
Ne mozes me povrediti, uvrediti ni SMORITI... Javi se ;-)
#3: (2004-12-24 01:10)
Evo jos jedna; kupi amigu
1. nema virusa
2. nema problema sa OS-om
3. imas ono sto niko nema
4. ima malo SW-a pa uvek sve radi
...
sumnjivo_lice (male, 28)
Lep, zgodan, neophodan :) Slobodno pokucajte na chat, vrata su otvorena
sallle
#4: (2004-12-28 20:41)
mozda imas neki red viska u boot.ini fajlu (nalazi se u c .

kopiraj sadrzaj tog fajla (verovatno je hidden, pa podesi u windows exploreru da prikazuje i hidden fajlove)

Updated 1 time(s), Last update (sallle) 2004-12-28 20:49

sallle is no longer member of Romance Cafe
#5: (2004-12-29 14:29)
Evo rešenja tvog problema (ukoliko se već nisis snašao):
Desni klik na My Computer. Iz menija izabereš poslednju opciju "Properties". U novootvorenom prozoru nađeš gde piše "Advanced" (skroz desno, drugi red) i klikneš na to.
Kada si to uradio, videćeš da u donjem delu prozora piše "Startup and recovery". Klikneš na dugme "settings" koje se nalazi sa desne strane. Otvoriće ti se novi prozor u kome postoji samo jedno dugme "edit". Klikneš na njega i u tekst editoru će ti se otvoriti sadržaj boot.ini fajla. U njemu se nalazi spisak OS-ova koji se pojavljuju u boot meniju. Izbriši onaj koji ti je višak (pazi da ne izbrišeš pogrešan!) sa svim informacijama o njegovom disku i particiji. Sačuvaj fajl i restartuj mašinu. Kraj.
uvce14 (male, 23)
Stiću sutra do mraka do komšijskog oblaka... pod njim ću se opet roditi...
Please note: VIP members do not see advertising
#6: (2005-03-09 22:35)
Kako da podignem sistem, u pitanju je win XP, i problem je u podizanju ms dosa sa start up disketom od win98. Kada je fat u pitanju, sve je ok, prepozna sve particije, ali kad je ntfc u pitanju, onda nece da mi prikaze upose particiju C, u stvari izgubi se citav hdd, pa ne mogu da ga formatiram, i to uvijek i na bilo kom racunaru
Kako se to radi sa ntfc, i postoji li neki drugi start up za taj format ili nesto slicno.samo prikaze neki psyhical drive
i jos kako se pokrece winxp preko start up diskete, mislim sta trebe kucati da bi se sistem pokrenuo, tj koja je komanda ili pokretanje kojeg programa inicijator pokretanja xp-a, mislim na pokretanje iz DOSA
dandy (male, 25)
bacvra
#7: (2005-03-15 21:40)
JE....WIN probaj SUSE 9.2 a Win pokloni nekom vrticu neka se deca uce WIN je za njihov uzrast super.
bacvra is no longer member of Romance Cafe
bacvra
#8: (2005-03-15 21:43)
POZDRAV LIZZARDU!!! LINUX IS BEST!!!!
bacvra is no longer member of Romance Cafe
#9: (2005-03-17 00:34)
Svaka cast, vi bas znate da pomognete, ne znam sta bi bez tako pametnih ljudi, pa propao bi skroz.
Hvala, ali molim vas nemojte vise, ne sumnjam da znate mnogo, ali zadrzite to onda za sebe
Hvala
dandy (male, 25)
#10: (2005-04-22 18:03)
E ovako na neke pitanje da odgovorim pa nadam se da ce te srediti sve....

U vezi da se ne pojavlja opcije za kojaj op sistem hoces da startuje na boot ides na Start, run(sad neznam kojaj jezik imas a tako nesto) ukucaj tu: msconfig
Tu sad imas boot.ini kao "slide" i pokazuje ispod operating systems koje opcije imas na start, budi siguran samo da ne maknes pogresan op sistem jer imaces mozda problem da startujes komp. Naprimer ako kad startujes izaberes prvi op za start ondak je i u ovom listu prvi pa tako znas kojaj je inace.

Oki a za drugo pitanje, ako hoces da formatiras hd u WinXP moras da koristis cd i ides kao obicno kao da ces da instaliras windows. Kad dodjes do partitions, makni ga, znaci delete. Napravi nov partition, jedan preko ceo hd ili sad ako imas korist u dva ili vise. Te ce sad da se formatiraju i bice ti komp prazan.

Ali pamti da ovo moras da radis pre sta udjes u operativni system, znaci nemozes da otvoris cd u windows, nego moras da promenis u BIOS da ti se cd prvo progleda na start, a zatim hd ili floppy. Tako kad ti je cd unutra instalacija pocinja(ili u nas primer za formatiranje). Ako ti ovo ne radi, ima da se skine windows XP startupdiskete na microsoftovu webstranu, trazi u search i nadjices ga. Oko 6 floppy diska je.

Evo download floppydiskove:

Home edition sp2
www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=15491f07-99f7-4a2d-983d-81c2137ff464&Displa... />
Proffesional sp2
www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=535d248d-5e10-49b5-b80c-0a0205368124&Displa...
Mr. Sljivovic (male, 22)
total: 18, displayed: 10, page: first page  1  2 next page last page of 2
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Monodrama - turisticka agencija
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis