Romance Cafe forums

All forums

veza sa jako pametnom zenom  

views: 12011, replies: 205
total: 205, displayed: 10, page: first page  1  2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 21
#1: (2004-12-21 00:32)
Sta mislite da li muskarci beze od jako pametnih zena i da li se u vezama sa njima osecaju inferiorno?

da li veza mnogo pametna zena i priglup muskarac moze da uspe?

pozdrav
mimica80nis (female, 24)
Srecna nova i sve najlepse svima :)
#2: (2004-12-21 12:55)
...devojka je lepo pitala i nije sebe navodila kao primer..ne treba odmah skakati...Mimice,svaka veza je teska gde je zena pametna,pa nije bitno da li je doticni glup,priglup,pametan .....nekome se smuci na kraju..ili njoj ili njemu...pamet nekada opterecuje,davi,gusi...mada naravno,ima izuzetaka gde se ljudi lepo pronadju i uklope i pored navedenih mana ili nedostataka..
djubrence (female, 37)
...bla,bla,bla....
Veeliiki
#3: (2004-12-21 17:33)
Molim mimicu da definise sta je to pametna a sta glupa zena...
I uopste, sta znaci biti pametan a sta biti glup...
Da li je neko glup samo zato sto zatvara oci i pravi se da ne vidi i ne zna ono sto mu ne odgovara? I da li je neko pametan samo zato sto na svaku partnerovu recenicu ima tri i vise odgovora? Da li se pamet definise skolskom spremom ili zivotnim iskustvom? I da li se neko ko nema zivotnog iskustva moze nazvati glupim ili je prikladnija rec naivan?
Glup je jako teska rec... zato molim za definiciju...
A ja licno ne bezim od pametnih zena a ni od pametnih ljudi uopste... Lakse je razvijati svoju pamet ako si cesto u kontaktu sa intelektualno superiornijim od sebe ili jednakim sebi. Jos ako ti je neko takav partner... Veza bi morala savrseno da funkcionise ako su oboje spremni da svoj ego podrede zajednici...
Veeliiki is no longer member of Romance Cafe
#4: (2004-12-21 23:37)
haha prvo: nisam ni pomislila na sebe, drugo pametna zena je zena koja ima sve i obrazovanje i iskustvo i zna sa ljudima i ume da razmislja , koju je tesko prevariti,koja je sposobna,

a pitanje je postavljeno da mi kazete iz licnog iskustva da li zazirete od takvih devojaka, da li ulazite u zamku dokazivanja i nadmetanja sa njom?

i slazem se sa Velikim da kad si u sredini sa
naprednim ljudima da to moze samo povoljno da utice i na tebe ,,ali ..zar ta veza uskro ne postaje bojno polje da se dokaze ko je ipak bolji i ko je jaci na kojim poljima?

i da li je to dobro ili ne ?

pozdrav
mimica80nis (female, 24)
Srecna nova i sve najlepse svima :)
#5: (2004-12-22 01:00)
sad ja moram malo da se neslazem sa tobom (mimica80nis) ,
npr, imas hiper-inteligentne ljude koji su potpuni osobenjaci, nedruze se nisakim jer im ta komunikacija sa drugima ide jako tesko, onda,
npr.znam jednog seljaka iz arandjelovca (ne seljacinu, nego seljak covek pravi , i on je bas pametan i ako nije obrazovan, a cesto ljudi pokusavaju da nedostatak inteligencije nadomeste svojim obrazovanjem...sve ovo sto si ti nabrojala doprinosi nekom opstem utisku o nekome ali dosta je relativno! to je rekao i anstajn :"sve je relativno, ako ti zabodes meni nos u guzicu onda cu ja da imam nos u guzici ali ces i ti da imas nos u guzici". to je jos jedna od karakteristika glupih ljudi stalno citiraju neke poznate i velike umove! i ja to radim samo ne stalno!
ali da se drzimo teme...veza izmedju pametne zeme i priglupog muskarca kao i izmedju pametnog muskarca i priglupe zene, pa ni izmedju pametne zene i priglupe zene ne moze da uspe....ne samo veza nego ni neko vece prijateljstvo!!!! ljudi gledaju da se medjusobno kapiraju, pametan i glup ne mogu da se kapiraju! moraju da budu tu negde...priblizno....al sam se ja raskenjao!!!
mikele011 (male, 24)
...sta reci a ne zaplakati...
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
#6: (2004-12-22 08:48)
Nesto se nisam rasanio jos al mi se cini da Mikele prica o dve vrste stvari: IQ i EQ... I slazem se sa njim da su obe bitne i vazne...

Za razliku od njega - mislim da veza u kojoj je jedno, kako rece Mimica intelektualno dramaticno superiornije - uvek uspeva. Zato sto to "jache" moze da vodi i organizuje zivot a ono "slabije" prati i radi nesto sto usveseljava "jache".
Znam puno takvih veza i brakova gde postoji ogromna disproporcija. Svakako - to nema veze sa polom. Nekad je to muskarac a nekad, opet, zena.
Pitanje je da li "jache" tada dobija sve sto treba da dobije jer je kapacitet "slabijeg" nedovoljan za "podmirivanje" ali svakako da postoji razlog (losha iskustva sa sebi ravnima, nesigurnost u sopstveni izgled, vrednost i sl).

Nisam siguran da je to "dobitna" kombinacija ali je vrlo cesta oko nas. Valjda ljudi teze izbegavanju sukoba i borbe za dominaciju. Ovako, sa neravnopravnim partnerom - rese to jedom - zauvek!!!
Echoo (male, 47)
Redovno SANJAM!!! Ko zeli da udje - neka me ne budi - vrata su sirom otvorena. WELCOME
vodolija
#7: (2004-12-22 17:33)
Ko je pametan,a ko glup danas??????
"Prepametnoj" zeni nije do nikakvih ozbiljnijih musko -zenskih odnosa,ali joj samoca ne prija.Pa onda bi nesto,al' da ne bude nista.Ako vec mora nesto da bude,neka bude priglup muskarac,koji ce da joj se divi celog zivota,jer Boze moj - citiram mimicine reci "... ona je obrazovana,ima iskustva i zna sa ljudima,ume da razmislja,tesko je prevariti,sposobna je..."
A onda takvog i dobije.

Cesto nismo u stanju da realno sagledamo sebe.Jer,ne postoji neko ogledalo u kome moze da se vidi ko je jako pametan,a ko priglup.
Medjutim,oni koje privlacimo i koji nas okruzuju cesto su nasa slika i prilika.
Nase ogledalo.
Po onoj narodnoj,ono sto dajemo i emitujemo iz sebe - to nam se i vraca.

Ili sto kaze Dusko Radovic
"Budite oprezni u procenjivanju tudje pameti.Ne mora biti glup svako ko je pametniji od Vas."
vodolija is no longer member of Romance Cafe
#8: (2004-12-22 19:07)
mimica80nis: Sta mislite da li muskarci beze od jako pametnih zena i da li se u vezama sa njima osecaju inferiorno?

da li veza mnogo pametna zena i priglup muskarac moze da uspe?

pozdrav

Uuuuuhhhhh... Po mom licnom misljenju: "Svaka serpa nadje svoj poklopac". Veza sa, po mom kriterijumu, JAKO PAMETNOM ZENOM... NARAVNO... I sebe smatram OK, tako da obrnuto i nema nekog smisla. U svakom slucaju, bez muke nema ni ADRENALINA, a bez ADRENALINA nema ni MAGIJE. Ne bih bas preterano da zalazim u filozofiju, ali definitivno:

DA (i nikako drugacije)
Lizzard (male, 24)
Ne mozes me povrediti, uvrediti ni SMORITI... Javi se ;-)
biljana
#9: (2005-01-05 13:15)
mimica80nis: haha prvo: , drugo pametna zena je zena koja ima sve i obrazovanje i iskustvo i zna sa ljudima i ume da razmislja , koju je tesko prevariti,koja je sposobna,

Pretpostavljam, da ta zena "zna sta hoce", pa ako je izabrala,,,,"glupog",,,ili samo nekog ko je,,,malo ispod njenog nivoa,,,verovatno ZNA zasto je to uradila.
Mozda samo zeli nekog,,,"za ukras",,,ko ce da joj "krasi"
tepih pored kamina,,,bazen pored vile,,,,koga ce moci da izvede u drustvo svojih "zavidnih" prijateljica,,,jer ona ima SVE,,,pametna je ,obrazovana,sposobna, ne da se prevariti,,,i vodi "dobro mace", koje joj se u drustvu nikad nece suprostaviti, vec ce je zadivljeno gledati i slusati,,,jer Boze moj ,,,ona je tako pametna i ima SVE )
Pa ko voli i moze tako,,,, NEK IZVOLI ...valjda je to jedan od recepata za "uspesnu vezu",....unapred proracunatu,,,koja ima svoje razloge za opstanak )
",,

Updated 1 time(s), Last update (biljana) 2005-01-05 13:16

biljana is no longer member of Romance Cafe
obicna
#10: (2005-01-05 13:34)
Imam drugaricu koja je lepuskasta, pametna, obrazovana, ima razradjenu privatnu praksu, ima kucu, kola, dvoje dece i muza koji je .................lep! Udala se za njega jos na fakultetu, na opste zgrazanje. On nema neku skolu, mislim da je ostao na osnovnoj, ali....on kuva, brine se o deci, o kuci, o njoj, gleda je sa obozavanjem i ......lepo izgleda. Posto ga ne more nikakve brige - potencija mu je, verovatno, na zavidnom nivou. Posto nikada nije radio i nije ustajao rano, zub vremena ga nije preterano naceo, tako da je i dalje....lep! A decica su im divna: lepa na tatu i pametna na mamu.
Procitajte knjigu "TIM", doduse tamo se ne radi o glupom muskarcu vec o mentalno retardiranom muskarcu (malkice) koji ce vas vecno voleti i biti samo vas. A kada se uzelite pametnih razgovora - idite u SANU, tamo mozda naletite na nekog pametnog...pa se ispricajte.
obicna is no longer member of Romance Cafe
total: 205, displayed: 10, page: first page  1  2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 21
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis