@Drinche evo ga ... sat vremena i gotovo
I tako dodjosmo do
1989. U kutji se ochekivala prinova, shta drugo da se radi osim da se sheta po bioskopima, ili u kutjnoj varijanti odgleda neki dobar film …
Obetjavalo je rodnu godinu … Jedino se Spilberg brukao za medalju .. valjda chovek trazzio svoj way …
1. Godinu je otvorio Dzeims Kamerun (extra me mrzi da trazzim kako se speluje njegovo ime) .. filmom
Ambis . Sjajna glumachka ekipa koju je predvodio Ed Haris… No, na stranu gluma i glumatanje.. bozze moj, za to su tako dobro platjeni… Ono shto je ostalo u pamtjenju, kao fascinantno u ovom filmu, je savrshena fotografija koja ima ulogu naracije, one prave… najbolje..
2. Nerado, ali moram da pomenem dobitnika zlatnog globusa iz ove godine . Rech je o filmu ``
Rodjen 4. jula`` … Volim ja Olivera Stona , volim njegovo vidjenje sranja u Vijetnamu (napravio je more filmova o toj temi) ali malo mi bljutav beshe mladjahni Tom Kruz… Shmirao je vishe no shto moj stomak mozze da podnese , jbga, shteta … Da je Defo igrao njegovu ulogu … injaaaaooo
3. E , onda je doshao EL GRANDE PRC za Olivera Stona u liku i delu Brajana De Palme i filmu sa istom tematikom , ali mnogo boljim odabirom glumaca; `
`Zzrtve rata`` … Maleni M. Fox konachno dobija ulogu koja pokazuje da ume da glumi i u ozbiljnim filmovima, a ne samo u drugorazrednim serijama na TV-u…. Chovek, a tada mladitj, koji je grabio ozbiljnim koracima u svet ozbiljnih glumaca ,Shon Pen odlichno je odradio svoj deo negativca…. Zakljuchak ; malo su mi ishli na Q vetj filmovi o Vijetnamu .. Ako su mislili da se iskupe za sranja koja su napravili za`ebali su se…
4. A onda BUUUUUUM …
Sinema paradizo ili Bioskop opet radi (mislim da su ga tako preveli u nas) Film sam odgledao dva puta to popodne, setjam se kao danas… Film je imao onu magijsku nit koja me uvukla u radnju gde sam se osetjao kao u vremenskoj mashini … Vukao me u moje detinjstvo …. Predivna podela rola , muzika koja nenametljivo docharava Siciliju. Radnja toliko zzivotno pitka … Zakljuchak: Verovatno jedan od najboljih filmova (dobio je oskara ) sa neengleskog jezichkog podruchja te godine….
5. Koliko sam ga samo puta odgledao od tada … Morgan Friman , chovek koji je toliko ruzzan ali toliko lep na platnu (ekranu… gde god) da iz kadra izbaci sve svoje kolege …
Vozetji g-dju Deizi… nije film vetj filmchina … Dve rase, dve vere, dva staleza, nepremostiv jaz ………. Nishta to ne znachi , nishta .. pokazao je Brus Beresford svojim filmom …
6. Film
Polje snova pominjem samo iz razloga shto je imao predivnu prichu i glamuroznu glumachku ekipu… Jbte, pa to je dovoljno da se pomene film… pocheo sam da upushtam u ovoj deskripciji … sorry…
Dakle bezbol , san , i Mamin (Kevin) Kostner uz Djeimse Erla Dzonsa, Bert Lankestera i sjajnog Reja Liotu… chista 5-ca
7. Kened Brana me je dobio filmom
Henri V. Dobio iz razloga shto se uhvatio u koshtac sa ogromnim problemom … Prvim ; opisati Tjudorove je tezze od iskenjati 20 kila mermera i drugo;… ekranizovao je Shekspira…
Film je proshao sasvim pristojno kod mene, gledao sam ga samo dva puta (pazzljivo pratetji da li je u scenariju napravljena neka greshka oko istorijskih chinjenica … drzzao sam istoriju engleske u ruci …jbte kakav bolid)
8. Favorit BR 1 te godine definitivno je film ``
ISUS IZ MONTREALA`` (josh uvek trazzim soundtrack istog … jedini CD koji sam zzeleo a nisam uspeo da nabavim…)
Dakle, rech je o jednoj maloj glumachkoj trupi koja ulicama Kvebeka igra ``stradanje Hristovo`` koristetji ulice i trgove kao mizanscen , kulise itd…. Pametniju upotrebu exterijera u filmu nisam video… Da ne duzzim , glumci su se toliko uzziveli u uloge da je na kraju lik koji glumi Hrista ….. hodao po vodi…. Ne, nije smeshno , film je daleko od smeshnog … film ostavlja toliko pitanja da glava boli … Svetlana Sabatinova i pesma Prituridze jbteeeeeeee pa i sada se najezzim kada se setim kako zvuchi …
9. Djesika Lang (kakva riba je bila u prvom King Kongu brateee) I film ``
Muzichka kutija `` upisali su se u spisak dobrih .. Ljubav i mrzznja upakovani u jednom omotu , omotu ljudske dushe .. jbte al sam ovo ispek`o pa rek`o … U svakom sluchaju film vredan pazznje .. (dobio sam tada tjerku pa me dobio na foru odnosa otac – tjeraaana)
I da zakljuchim, jer sam uvek pominjao samo mojih top 10...
10.
Sex lazzi I video trake …. Najvishe mi se dopao sex …
10a .
Kad je Hari sreo Seli i scena odglumljenog orgazma u restoranu …

i takoooo