... sorry na opservaciji, ali chini mi se da si zamenila pojam "obrazovaniji" terminom "pametniji"

... ne secam se da li sam pomenuo, pa ne zamerite ako ponovim - secam se ne bash najasnije, ali dovoljno konkretno neke knjige, tachnije memoara, jednog Jevrejina koji je prezhiveo Holokaust zahvaljujuci sluchajnosti shto je radio u logorskoj biblioteci... biblioteka je naravno bila namenjena SS oficirima i chlanovima njihovih porodica koje su takodje zhivele u krugu logora... da skratim - chovek jednostavno nije mogao da se nachudi kako se zveri koje preko dana tako bezdushno oduzimaju masu ljudskih zhivota (ne dopustite da vas statistika emotivno osakati da svako od tih ubistva ne pojmite kao jedan lichni uzhas) uveche pretvaraju u pomne uzivaoce Umetnosti... slushao se Shtraus, recitovao Gete, sa onom iskrenom nadahnutoshcu koja shokira... i skonta chovek, naposletku, da je odgovor upravo u poimanju Umetnosti (mozhda pogreshnom, a ko zna - mozhda i ne) ... morbidna svakodnevica jednog SS oficira je bila nishtavna i isprazna spram vaznesenosti koju je osecao uz kamin, chashu dobrog vina i citate koji su mu stimulisali um jache od bilo koje Stvarnosti!...
... tako to biva kad` Kultura ne oplemenjuje nego potapa dekadencijom
... ... e sad` - u chemu je analogija?
pa u onome:"... imam s`Chim, imam i s`Kim, a imam i Gde - ali,
Chemu sve to??"

... pravi primer Pitanja Koje Obesmishljava, a koje je najcheshci simptom kod Obrazovanog A Ne Bash Preterano Pametnog "Intelektualca" ... zdrav zhivot jednog "Zlatiborca" rumenih obraza chini chudo - chudo!!
...
nadam se da cete me razumeti i bez elaboracije